Zeewier is bij de verschillende sushi- en all-you-can-eat tenten beter bekend als wakame. Ook is dat groenige vel wat in of om de sushi zit een zeewiervel (Nori-bladen). Zeewier is een type alg dat in de zee groeit en wordt het meeste gegeten door mensen uit Aziatische landen, zoals Japan, Korea en China. Zeewier kan naast sushi ook worden verwerkt in soepen, stoofschotels, salades, supplementen en in smoothies. Erg veelzijdig dus! Zin gekregen in sushi of een lekkere wakame salade? Bestel snel bij Sushistation Houten. Zeewier heeft verschillende gezondheidsvoordelen, lees snel verder!
Zeewier is erg voedzaam
Er bestaan verschillende type zeewier. Elk typen heeft zo zijn eigen voedingsstoffen en -mineralen. Over het algemeen is het eten van deze zeewier echter een eenvoudige manier om je inname van vitaminen en mineralen te verhogen zonder veel calorieën te eten. Uit een studie blijkt dat zeewier een goede bron is van eiwitten, koolhydraten, vezels, mineralen, meervoudig onverzadigde vetzuren en zeer nuttige vitamines bevat, zoals vitamine C, B, A en E. Ook ijzer en jodium vind je in zeewier.
Draagt bij aan een goede werking van de schildklier
De schildklier regelt en stimuleert de energieproductie, groei en celherstel. De schildklier heeft jodium nodig om goed te functioneren, maar de hoeveelheid die een persoon nodig heeft, hangt af van de toestand van de schildklier. Jodiumtekort is de nummer één oorzaak van hypothyreoïdie (een onderactieve schildklier). Het kan leiden tot de ontwikkeling van een struma, een zichtbare vergroting van de schildklier. Mensen kunnen hypothyreoïdie voorkomen of verbeteren door ervoor te zorgen dat hun voeding voldoende jodium bevat. Zeewier is zeer rijk aan jodium. Volgens een studie in het Journal of Food and Drug Analysis zit er in gedroogd zeewier, de meeste jodium, gevolgd door Wakame en Nori.
Helpt bij het afvallen
De vezels in zeewier kunnen gunstig zijn voor mensen die proberen af te vallen. Vezels geven je namelijk een vol gevoel, maar bevatten zelf weinig tot geen calorieën. Hierdoor geeft de maag pas veel later weer een hongersignaal naar de hersenen. Dit helpt overeten voorkomen.