Hands on Heling

Shantalamassage voor volwassenen

Shantalamassage voor volwassenen

Een massagevorm voor iedereen!
We leven snel. Ons dagelijks tempo ligt soms veel hoger dan we zelf zouden willen.
Veel contacten met de wereld om ons heen worden gekenmerkt door afstand. Aanraken, bij wie doe je dat eigenlijk nog? De gebruikelijke reactie op een spontane aanraking is vaak: "er zal wel iets achter zitten" of "wat moet deze persoon van mij?". Juist door bewust aanraken en aangeraakt worden, kun je weer in contact komen met je gevoelens.

mijn ouders

Niet alleen de verdrietige en pijnlijke, maar ook de vreugdevolle en liefdevolle gevoelens. Daarom is aanraken zo belangrijk voor het evenwichtig functioneren van iedereen. Shantala is een massagevorm die bij volwassenen wordt gegeven over de kleding heen.

De massage kan onder andere veel klachten die ontstaan zijn door spanningen in het dagelijks leven, oplossen. Het is een van de weinige massagevormen die zowel op volwassenen, baby's, gehandicapten als op terminale patiënten toegepast mag worden.

Shantalamassage voor gehandicapten

"De vruchtbaarste bron van informatie over de eigen gevoelstoestand ligt in ons grootste zintuig; de huid." Dr. Montagu

De tastzin is een zintuig met unieke functies en kwaliteiten. Het gebrekkig benutten van die tastzin beïnvloedt de hele verdere ontwikkeling.
Gehandicapten, die niet middels gesproken taal kunnen communiceren, hebben vaak door veelvuldig onderzoek in de beginfase, nare ervaringen opgedaan met aanraken. Zij vertrouwen een aanraking niet meer en worden daardoor onzeker. Zij zijn niet meer in staat goed contact met zichzelf en de buitenwereld te maken.
Shantala massage wordt gebruikt om dit contact weer te herstellen. Door veelvuldig aanraken geef je de gehandicapte mens weer lichaamsbesef en laat je voelen dat het goed is zoals hij/zij is. Uit ervaring is gebleken dat deze contactvorm de gehandicapte mens uitlokt om zelf initiatieven te ontwikkelen en daarmee zijn betrokkenheid op zijn omgeving te vergroten.