Hands on Heling

Reiki

Het Japanse woord REIKI betekent letterlijk 'universele levensenergie'. Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van heftige emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en vertraagt het herstel.
Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Met Reiki geeft de behandelaar helende energie aan de ontvanger. Deze energie komt niet uit de behandelaar zelf, maar uit een universele bron.

Reiki reinigt, balanceert en zuivert. De warme en liefdevolle Reiki-energie stroomt door de gever heen, precies in de hoeveelheid die opgenomen kan worden door de ontvanger. De ontvanger geneest zich zelf met de aangeboden Reiki-energie. Reiki kan een goede ondersteuning zijn voor diegenen die een bepaald proces doormaken (bijvoorbeeld een ziekte of een zwangerschap) of bij het in gang zetten van een bepaald proces (bijvoorbeeld het onderzoeken van de oorzaak van de jarenlange hoofdpijnen, of andere pijnen waarbij geen lichamelijke oorzaak is gevonden).
Reiki is ook geschikt voor iedereen die wat extra energie kan gebruiken in zijn/haar drukke bestaan of juist wat rust nodig heeft. Reiki ontspant, waardoor je beter slaapt, het geeft je energie zodat je niet al op woensdag de uren zit te tellen tot het weekend. Reiki laat je tussen de bomen het bos weer zien.
Reiki is veilig voor iedereen, forceert niets en staat geen enkele andere therapievorm in de weg. Reiki kan gecombineerd worden met iedere andere spirituele en therapeutische methode en het holistische genezingsproces op alle niveaus aanvullen en versterken.

De behandeling duurt een uur. Tijdens een behandeling lig je op de massagetafel waarbij ik mijn handen op je lichaam leg (je kunt je kleding gewoon aanhouden).

De Reiki-leefregels: