Hands on Heling

Even voorstellen...

Mouna Pegurier

Ik ben Mouna Pegurier (60 jaar), Française van geboorte, moeder en oma, kunstenares en paramedisch natuurgeneeskundig therapeut. 

Sinds 15 jaar werk ik vanuit mijn eigen Massage Praktijk 'HANDS ON HEALING' in Amsterdam. Ik ben sinds mijn jeugd volledig toegewijd aan spiritualiteit en van Oost naar West heb ik dit gebied onderzocht. Op mijn levensweg (die ging van lijden naar begeleiden) kwam ik snel in Puna (India ), massagetherapie tegen . Ik heb naast medische kennis een flink scala aan opleidingen, cursussen en workshops gevolgd op het gebied van massage, healing, spiritualiteit, sjamanisme en persoonlijke ontwikkeling. Ook ben ik gekwalificeerd om met baby's, zwangere vrouwen, zieken, gehandicapten en zelfs stervenden te werken. Mijn levenservaring en mijn jarenlange ervaring met massagetherapie zet ik in bij mijn contact met anderen. Mijn kwaliteiten zijn warmte, toewijding, aandachtsvolle aanraking, intuïtie, tijd en respect voor het leven. Mijn werk bestaat uit aanraken. Dit is één van de eerste levensbehoeften van elk mens. Het is iets wat ik 'moet' doen, omdat ik voel dat ik daarmee echt iets goeds te geven heb. Dit voelt als mijn bijdrage aan een fijnere wereld en ik merk in al mijn verschillende werkzaamheden hoe helend dit werkt. Of dat nu op de massagetafel is of in de massagestoel. Massage zie ik als een liefdevolle uitwisseling: door iemand aan te raken word ik zelf ook geraakt. Het is een wederkerig proces en voor mij een manier van leven. Dat maakt mijn werk zo mooi!

Hands On Healing werkwijze

Mijn ruime ervaring met het geven van  Ontspannende, Harmoniserende en Revitaliserende massagebehandelingen, combineer ik met coaching en counseling. In mijn werkwijze zijn het fysieke, emotionele, mentale en spirituele vertegenwoordigd. Mijn massagebehandelingen gaan dus verder en dieper dan in een wellnesscentrum.Bij de behandelingen ben ik mij voortdurend bewust van de verbinding tussen lichaam en geest. Ze zijn op een unieke manier verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend.  Het achterhalen van de werkelijke oorzaak van ziekte of het zich onwel bevinden en wat er uiteindelijk in essentie nodig is om het helingsproces op gang te brengen, komen uitgebreid aan bod tijdens mijn behandelingen.  

Hands On Healing op de werkplek

Naast massage in mijn eigen praktijk verzorg ik met 15 jaar ervaring ook massages op de werkplek en creëer ik een rustmoment voor werknemers. Tijdens de hectiek van de dag even tussendoor een massage wordt door veel werknemers ervaren als 'een schouderklopje van de baas'. Het is geen luxe; na 20 minuten voelen mensen zich weer als nieuw. Ook voor werkgevers van groot belang, want 'een gezond lijf zorgt voor een gezond bedrijf'.

Wil je meer weten, neem gerust contact op.
Ik zie je graag in mijn praktijk of op het werk.

 

werken

 

Inspiratie

Massage kan je beginnen leren, maar je zal nooit volleerd zijn. Je kan steeds verder gaan, terwijl de ervaring dieper intenser wordt. Massage is een van de meest verfijnde kunsten en het gaat niet alleen om deskundigheid. Het is meer een kwestie van liefde... Leer de techniek en vergeet ze dan. Voel alleen maar en beweeg al voelend. Als je grondig leert zul je merken dat negentig procent van het werk gedaan wordt door liefde en tien procent door techniek. Alleen al door de eenvoudige aanraken, liefdevol aanraken, komt er ontspanning in het lichaam. Als je de ander lief hebt en met hem meevoelt en zijn uiteindelijke waarde kan voelen; als je hem niet behandelt als was hij een mechanisme dat moet hersteld worden, maar als een energie van ontzaglijke waarde; als je dankbaar bent omdat hij je vetrouwt en je toelaat met zijn energie te spelen, dan zul je je langzaam aan gaan voelen alsof je een orgel aan 't bespelen was. Het hele lichaam wordt als de toetsen van een orgel en je kan voelen dat binnenin het lichaam harmonie tot stand komt. Niet enkel de persoon zal geholpen worden, maar jij ook.
De wereld heeft behoefte aan massage, omdat de liefde verdwenen is. Een moeder raakte het kind aan, speelde met zijn lichaam en dat was massage. De echtgenoot streelde het lichaam van zijn vrouw en dat was massage; het was voldoende, meer dan voldoende. Dit was diepe ontspanning en een stuk liefde. Maar dat is uit de wereld verdwenen. Geleidelijk zijn we vergeten hoe we elkaar moeten aanraken, waar en hoe intens. Eigenlijk is het aanraken een taal die we vergeten zijn.
- Osho

 

Groot mysterie

 

 

                                 dolfijnen