Hands on Heling

Klassieke massage en Bindweefselmassage

Klassieke massage en Bindweefselmassage KLASSIEKE MASSAGE is een vorm van massage waarin zowel de kennis van de westerse gezondheidszorg als de oosterse filosofie een belangrijke rol speelt. Dat betekent dat er niet alleen naar de mens gekeken wordt als een lichaam, maar dat de mens ook gezien wordt als een dynamische eenheid van lichaam en geest.
De geest heeft invloed op het lichaam en andersom. Een persoon die zich niet lekker voelt in zijn werk, zal zich moe en gespannen gaan voelen, met alle klachten vandien. Andersom zal een persoon die moe is en zich gespannen voelt, slecht presteren.
Deze behandeling kan zowel preventief (ontspanning of stimulatie) zijn, als gericht op een specifieke klacht worden toegepast.
Er kunnen verschillende doelen worden nagestreefd door middel van massage:

 

BINDWEESELMASSAGE is een natuurgeneeskundige behandelmethode die steunt op de reflex werking van de huidsegmenten. Specifieke handgrepen zorgen voor ritmische impulsen op bepaalde huidgebieden. Op bepaalde spieren of delen daarvan, op bepaalde gebieden van de beenderen, banden en pezen en op ingewanden met het doel blokkades op te heffen en om spanningen te ontladen zodat het organisme optimaal kan functioneren. Het is een doordringende behandeling met een buitengewone efficiƫntie.

Toepasbaar bij o.a.:
Rug,- nek,- en hoofdpijnklachten
Doorbloedingklachten bij armen (bijvoorbeeld tintelingen in handen / vingers en krachtverlies) en benen.
Gewrichtspijn
Maagklachten
obstipatie

Bindweefselmassage is geen eenmalige massagevorm. Dit is afhankelijk van de ernst van de klacht. Het is belangrijk de eerste behandelingen kort op elkaar te laten volgen.

 

Klassieke massage en Bindweefselmassage